Δε χρειάζεται να είστε σεφ για να τηγανίσετε την τέλεια μπριζόλα. Αυτό που έχει σημασία είναι η επιλογή του κρέατος (π.χ. βιολογικό κρέας), το  σωστό τηγάνι και τέλος να  γνωρίζετε τους 4 μικρούς κανόνες για το σωστό τηγάνισμα της μπριζόλας

Τέσσερα βήματα:

fissler teaserbild1 steakschule 06

1. Προετοιμασία

Το κρέας για να τηγανιστεί σωστό θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάλτε το από το ψυγείο περίπου μισή ώρα πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Αλλά μη το πασπαλίσετε με αλάτι γιατί έτσι θα αφαιρέσετε τα υγρά του ούτε με  πιπέρι γιατί καίγεται κατά το τηγάνισμα.

Extra tip: η μπριζόλα μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ζουμερή αν την τυλίξετε με μπέικον και το δέσετε με σπάγκο κουζίνας.

fissler teaserbild2 steakschule 06

2. Η σωστή θερμοκρασία μαγειρέματος

Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι. Περιμένουμε τρία έως τέσσερα λεπτά και στη συνέχεια  πραγματοποιούμε το test της σταγόνας νερού. Απλά χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ρίξετε λίγο κρύο νερό στο τηγάνι- εάν το νερό έχει σχήμα σταγόνας και "χορεύει", το τηγάνι είναι στη σωστή θερμοκρασία. Σκουπίστε το με λίγο χαρτί και στη συνέχεια προσθέστε το λάδι..

fissler teaserbild4 steakschule 07

3. Ξεκινώντας το τηγάνισμα

Τοποθετήστε την μπριζόλα στο τηγάνι και πιέστε την για λίγο.Μη χρησιμοποιείται αιχμηρά αντικείμενα, όπως πιρούνι, γιατί θα βλάψετε το κρέας και τα υγρά του θα χαθούν.

fissler teaserbild3 steakschule 07

4. Περιμένετε τη σωστή στιγμή για να γυρίσετε το κρέας

Τώρα έρχεται το πιο σημαντικό σημείο στο τηγάνισμα της μπριζόλας. Μόνο όταν το κρέας ‘’απελευθερωθεί’’ μόνο του από τον πάτο του τηγανιού μπορείτε να το γυρίσετε και να χαμηλώσετε την ένταση της εστίας. Μια μπριζόλα πάχους 2εκ. πρέπει να γυριστεί από την άλλη πλευρά σε περίπου 2 λεπτά και να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για περίπου άλλα 2 λεπτά.  
Το κρέας έχει τώρα μια λεπτή κρούστα στο εξωτερικό  και εσωτερικά είναι χυμώδες και ροζ. Αυτό αναφέρεται ως μέτριο ψήσιμο (medium).

Μια μπριζόλα είναι καλοψημένη (well-done) αν όταν την κόψετε δεν έχει αίμα. Ο γενικός κανόνας είναι ότι θα πρέπει να τηγανίσετε μια μπριζόλα ένα λεπτό για κάθε εκατοστό του πάχους. Μπορείτε να καταλάβετε πόσο καλά  είναι ψημένη η μπριζόλα αν την  πιέσετε ελαφρά  (ελαστική = πολύ λίγο ψημένη,  μικρή αντίσταση = μέτριο ψήσιμο, στέρεα = καλοψημένη). Λίγο πριν το τέλος του χρόνου τηγανίσματος μπορείτε να πασπαλίσετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι.


 

 

 
Επικοινωνία

Έχετε ερωτήσεις, υποδείξεις ή επιθυμίες σχετικά με τα προϊόντα μας; Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Fissler είναι στη διάθεσή σας.

» Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ

Αναζητάτε έναν εξουσιοδοτημένο έμπορο για τα προϊόντα Fissler; Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης των εξουσιοδοτημένων εμπόρων μας σε όλο τον κόσμο.

» Αναζήτηση εξουσιοδοτημένου εμπόρου